Monday, August 10, 2009

First impression towards Sugar

When i first Sugar, it looked pretty cool to me as it has very nice handle bars, its very nice portable and its very nice and reliable. It has nice feature as camera, XO to XO connectivity so you can chat or do group work by connecting XO, nice book type folding technology.
The main thing i like in XO is that it doesn't hide the main information that we are using as windows hides everything. XO can be fixed by 10 year old child so that's pretty cool. XO is very handy to use for all ages.
The thing I don't like in XO is its keys, the keys are really very small which makes it hard to type. XO got small screen so that's a bit negative point for it.
But XO got heaps of positive aspects compare to negative aspects so i really like XO and i really suggest everyone to support the Next generation technology as its supporting the lower class countries.
































Sunday, August 9, 2009

Joel Stanley Talk

On Wednesday 5th of August Joel Stanley visited
our school to give us some information about XO
and how he works in Computing Industry. And
we asked him some following question


1. What do you study at the moment?

Ans. I study Computer System Engineering at Adelaide University.

2. How did you decide to do Computer Engineer?

Ans. I came to Adelaide in camp to visit some universities
and decided to do Computer System Engineer.

3. How did you learned typing?

Ans. I learned typing by MSN.

4. Is that XO being cooked?

Ans. We were experimenting XO because it can stay upto
65 degree Celsius.

5. How long did you worked on this project?

Ans. I worked on this project for 10 years in America.

6. Whats the name of the institute you worked for

Ans. Massachusetts Institute of Technology.

7. Do you prefer Windows or Linux? Why?

Ans. I am fan of Linux because Windows annoys me alot.

8. Whats wrong with that XO?

Ans. It was the first XO I experienced it broken.

9. Who invented the screen of XO?

Ans. Mary Lov Jebson is the lady who invented the screen of XO.

10. Wht does the different colours arrows indicates?

Ans. I think the Green ones are countries which are being using XO's and Blue and Purple are the ones who are being trialed to get some Xo's in those countries.

11. How much does the XO usually costs?

Ans. It costs about 200 Us Dollars.

He even gave us some additional information like:
  • A 10 year old can repair XO.
  • Richard Smith is the guy who works on all the small part of XO.
  • He practically showed us how we can even connect and do group chat with ther Xo's.
  • There is a project run by NGO ( Non Government Organisation) buy one and donate one which means buy two XO and get one for you and other one will be given in the smaller and not developed countries.

video